Donnay, Picked Last & Johan Brunström

Donnay Padel ny sponsor till Johan Brunström

Johan Brunström går in ett samarbete med Donnay Padel och kommer bli frontfigur under 2022– 2023. Johan kommer att spela med Donnays Cyborg Pro racket och kläder.

”Donnay är ett klassiskt märke som väcker många minnen och känslor och som jag har en personlig anknytning till. Jag kommer starkt ihåg mitt coola blå-gula Donnay Pro OS som jag började spelade med under tidigt 90-tal efter att ha sett André Agassi både spela och se ut som en äkta rockstjärna med racket. Jag och de flesta tennisälskare känner också igen Björn Borgs ikoniska Donnay rack som han erövrade tennisvärlden med.

När jag testade Donnays olika padelrack så kände jag direkt att jag skulle hitta ett rack som skulle passa mig då jag gillade både känsla och bollträff i flera av racken.

Sist men inte minst så fastnade jag för teamet runt Donnay som verkligen bryr sig och som jag har synkat väldigt bra med från dag ett. Teamet har ett stort hjärta och ett gediget engagemang för både varumärket och sporten vilket jag verkligen gillar” säger Johan Brunström.

Johan blir ett perfekt ansikte utåt för våra produkter och med sin historia i tennisen och Donnay gör att övergången till Donnay padel blir helt rätt för oss.

I sin tenniskarriär har han tagit flertalet APT-titlar världen över och representerat Sverige i Davis Cup under många år och även deltagit i OS.

Tidvis spelade Johan med Donnay Pro One som även var Andre Agassis racket.

I Padeln har Johan flertalet SM finaler bakom sig och representerar Sverige i Padellandslaget. Satsningen framåt består av förutom fortsatt spel på Swedish Padel Tour även internationellt på APT och några WPT-kval.

Smash Out Bullying

Donnay Padel samarbetar också med Picked Last – ”The brand against bullying.”

”Att vara ambassadör för Picked Last ser jag som en stor förmån och en viktig roll för att belysa arbetet mot mobbning och värdegrunden att alla är lika mycket värda precis så som man är. Att mobba är ute och vara en kompis är inne. Ska göra mitt bästa för att ”Smash out bullying” både por tres och quattro!” säger Johan.

Picked Last är klädmärket mot mobbning som ger 10 procent av intäkterna till Stiftelsen Friends. Genom kläderna och padelprodukterna får vi in samtalet om mobbning i människors vardag.

”Ett viktigt samarbete som vi är väldigt stolta över,” Extra roligt att en så ödmjuk och snäll person som Johan Brunström blir ansiktet utåt för Donnay / Picked Last då han inte bara är en fantastisk padelspelare utan även en väldigt omtyckt person och familjefar. En bättre symbol för vårt slagord Smash Out Bullying får man leta efter! hälsar John Alvbåge grundare och delägare i Picked Last.

Donnay Padel utvecklas av svenska bolaget Slazenger AB med huvudkontor i Stockholm och försäljningen sköts av Ligma Group AB i Örebro.

Vi på Ligma välkomnar Johan och är glada över att ha honom i vårt team och vi ser fram emot ett riktigt bra samarbete tillsammans.

Johan Brunström, meriter

TENNIS
ATP titlar: Gstaad, Nice, Metz, Chennai, Båstad
ATP finalist 14 gånger, 8-del Australian open, kvartfinal Indian Wells masters
Davis Cup: 16 matcher, 15 dubbel, 1 singel
Världsranking: 31
Spelat OS 2012 (dubbel med Robert Lindstedt)

PADEL
SM final 2020, 2021
Lag EM 2021: 4 plats
Lag SM 2021: vinnare (team PDL)
Nuvarande Sverigeranking: 5a

TÄVLINGAR 2022
SPT
SM
APT-kval
WPT-kval
Euro Finans